Facebook weigert reclame Carnaval party om ‘uitdagende en suggestieve’ beelden

0
Facebook weigert reclame Zomercarnaval party om 'uitdagende en suggestieve' beelden

Opnieuw weigert Facebook een advertentie van een groot evenement vanwege beelden die in het advertentie filmpje gebruikt worden. Het gebruikte filmpje is onderstaande aftermovie van Carnaval At Night, welk vorig jaar tijdens het Zomercarnaval weekend in de Maassilo Rotterdam gehouden werd. Daarin zijn een aantal schaars gekleden mensen te zien. Het gaat voornamelijk om danseressen in special sexy outfits. Facebook noemt dit ‘uitdagende en suggestieve’ beelden en weigert de advertentie.

Eerder blokkeerde Facebook ook een advertentie van het Amsterdamse festival Milkshake. Die reclame werd niet toegestaan omdat er een deels ontbloot bovenlijf op te zien is. De oprichter van Milkshake noemde dat een ‘extreme vorm van vertrutting’. Ook de organisatie van Carnaval At Night, dat komende vrijdag 26 en zaterdag 27 juli 2019 in de Maassilo wordt gehouden is niet te spreken over de actie van Facebook.

“Het is toch gek dat we in en vrij en tolerant land als Nederland te maken krijgen met overdreven preutse regels van dit bedrijf? Een ieder die dit filmpje ziet in relatie tot carnaval en de muziekgenres van dit feest zoals soca en dancehall, snapt dat er geen sprake kan zijn van ‘seksueel uitdagende beelden’ zoals Facebook ze noemt. Heel erg belachelijk” aldus een woordvoerder van het tweedaags indoor festival.

Carnaval At Night is een jaarlijks terugkerend tweedaags evenement in de Maassilo Rotterdam, waarbij er in het weekend van het Zomercarnaval een Pre-Party is op de vrijdag en een Zomercarnaval After-Party op de zaterdag.

Bekijk de gebruikte film hieronder en oordeel zelf over de opmerking van Facebook: ‘Ad Can’t Run – This ad isn’t running because it is sexually provocative or overly suggestive.’

Zomercarnaval at Night | Party Weekender at Maassilo

This weekend is all about Zomercarnaval! At night we party at Maassilo: PRE-party on Friday and AFTER-party on Saturday. Urban | Kawina | Soca | Dancehall | Caribbean | Afrobeatz and more! Checkout Zomercarnaval at Night | Party Weekender at Maassilo for info, full line-up and tickets.

Geplaatst door Maassilo Rotterdam op Maandag 22 juli 2019


- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.