Zanger R. Kelly aangeklaagd voor tien gevallen van misbruik

0
Zanger R. Kelly aangeklaagd voor tien gevallen van misbruik

De Amerikaanse zanger Robert Sylvester Kelly, beter bekend als R. Kelly, is aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik. Dat meldt de NOS op basis van berichtgeving van persbureau Reuters. De artiest moet over een paar weken in de rechtbank verschijnen. Er hangt een celstraf van 3 tot 7 jaar boven zijn hoofd.

De aanklachten gaan volgens Reuters over vier verschillende meisjes in de leeftijd van 13 tot 16 jaar oud en hebben plaatsgevonden tussen 1998 en 2010.

R. Kelly (Chicago, 8 januari 1967) is een Amerikaans r&b-zanger. Hij begon als lid van de groep Public Announcement en startte vervolgens in 1993 een solocarrière. R. Kelly had enkele grote hits met I believe I can fly en If I could turn back the hands of time. Daarnaast is hij actief als songwriter en muziekproducent.

Een paar weken geleden nog was de uitzending van de documentaire Surviving R. Kelly. Daarin beschuldigen meerdere vrouwen de artiest van seksueel misbruik en van seks met minderjarigen. Over dat seksuele misbruik gingen al jaren geruchten rond.


- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.