Iedereen kan vanaf nu meedoen aan Queen Election Zomercarnaval

0
500.000 Bezoekers op Rotterdam Unlimited
Foto (c) Joni Israeli/Zomercarnaval

ROTTERDAM, 5 feb – Vanaf dit jaar kunnen ook dames die niet aangesloten zijn bij een carnavalsgroep van Zomercarnaval deelnemen aan de race voor de felbegeerde titel van ‘Queen Zomercarnaval 2019’. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Tot op heden konden alleen Queenkandidates opgegeven worden via de deelnemende carnavalsgroepen van de Straatparade.

Sinds 1985 wordt jaarlijks een nieuwe Queen gekozen voor Zomercarnaval Rotterdam. De titelpakker zal de Straatparade aanvoeren, gevolgd door een kleurrijk lint van 2,5 kilometer gekostumeerde en uitbundig dansende ‘carnavalistas’, en treedt het hele jaar op als boegbeeld en ambassadeur voor het Rotterdamse Zomercarnaval in binnen- en buitenland.

“Nederland wordt steeds diverser en dat zie je duidelijk terug in Zomercarnaval Rotterdam. Elke vrouw tussen de 18 en 35 jaar kan vanaf dit jaar – uiteraard mits zij affiniteit heeft met tropisch carnaval – Queen Zomercarnaval Rotterdam worden. De tijden veranderen en dus verandert Zomercarnaval Rotterdam mee. Er waren altijd jonge vrouwen die graag queen wilden worden en de Straatparade aanvoeren maar geen kans hadden, omdat ze gekozen moesten worden door hun groep. Nu krijgen zij die kans wel” zegt Gré Ploeg, projectmanager van de Queen Election.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.