Amerikaanse soulzanger James Ingram (66) overleden

1
Amerikaanse soulzanger James Ingram (66) overleden
Foto (c) Qwest/Warner Bros - Het debuut album van James Ingram 'It's Your Night'

In de Verenigde Staten is de bekende Amerikaanse soulzanger en muzikant James Ingram op 66-jarige leeftijd overleden. Ingram was al een tijdje ziek en overleed aan de gevolgen van kanker. Met iconische nummers als ‘Baby, Come to Me’, ‘Yah Mo B There’ en ‘Just Once,’ scoorde Ingram acht Top 40-hits, waaronder twee nummer 1’s.

Ingram won een Grammy Award voor Best R & B Vocal Performance in 1982 voor het nummer “One Hundred Ways” op Quincy Jones ‘album The Dude. Hij werd ook tweemaal genomineerd voor een Academy Award voor Best Original Song.

Naast zijn vocale werk was Ingram ook een hit-songwriter, die liedjes schreef zoals “P.Y.T.” voor het Thriller-album van Michael Jackson, en werkte hij met andere artiesten zoals Donna Summer, Ray Charles en Natalie Cole.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.