LatinVillage wordt tweedaags festival in 2019

0
LatinVillage wordt tweedaags festival in 2019

Het populaire festival Latin Village wordt volgend jaar twee dagen gehouden. Dat heeft de organisatie zojuist bekend gemaakt. Het festival vindt plaats op 17 en 18 augustus 2019 bij Velsen-Zuid in het recratiegebied Spaarnwoude.

Latin Village, opgericht door de in Marokko geboren Mo Sahib, begon als salsa-avond op de woensdagen. Toen dat te klein werd verhuisde het concept naar Hotel Arena en sinds 2005 wordt het als LatinVillage Festival georganiseerd. “Nee, mensen denken niet dat ik een latino ben. Meestal word ik aangezien voor Surinamer. Fawaka? Rustig” zegt Mo hierover in een uitgebreid interview met De Volkskrant.

Het is het eerste en grootste latinmuziekfestival van Nederland met 160 acts en 40 duizend bezoekers. LatinVillage kent ook edities in Utrecht en Eindhoven, op Curaçao en tijdens het Amsterdam Dance Event.

UPDATE:
Festivalorganisator A Venue is veel te voorbarig geweest met de aankondiging van dinsdag dat Latin Village in 2019 een heel weekend duurt. Dat zegt de gemeente Velsen in reactie op de bekendmaking. ,,Het college vindt het van belang te benadrukken dat het verlenen van een vergunning geen vanzelfsprekendheid is’’, zegt de gemeentewoordvoerder in een eerste reactie. A Venue heeft dus nog geen vergunning gekregen voor een (meerdaags) festival in het Velsense deel van recreatiegebied Spaarnwoude, schrijft het Noord-Hollands Dagblad.

Aftermovie 2017:

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.