‘Coming to America’ na 30 jaar weer in de bioscoop

0
'Coming to America' na 30 jaar weer in de bioscoop

Het is dertig jaar geleden dat de film ‘Coming to America’ van Eddie Murphy uitkwam. In deze comedy gaat Eddie als een Afrikaanse prins incognito naar het verre Amerika om op zoek te gaan naar een geschikte bruid. In verband met de 30th Anniversary haalt Pathé de film in november terug naar de bioscoop!

In de film is Akeem (Murphy) de kroonprins van Zamunda, een koninkrijk in Afrika. Akeem is opgegroeid in ongekende luxe met bedienden voor alles wat hij zich kan wensen. Zelfs zijn schoenen hoeft hij niet te strikken. Wanneer hij op 21-jarige leeftijd wordt voorgesteld aan zijn bruid weet hij na een kort gesprek dat zij niet de ware is. Hij vraagt zijn vader toestemming om naar Amerika te gaan om daar een bruid te zoeken.

Aangekomen in Amerika neemt de steenrijke prins samen met zijn bediende Semmi (Hall) een arme levensstijl aan. Akeem wil namelijk een vrouw zoeken die op hem valt vanwege zijn persoonlijkheid en niet vanwege zijn geld.

De film is deze maand in de Nederlandse Pathé bioscopen te zien.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.