Hiphop-producer Suge Knight mogelijk 28 jaar de cel in

0
Hiphop-producer Suge Knight mogelijk 28 jaar de cel in

Hij speelde een sleutelrol in de carrières van vooraanstaande en wereldberoemde rappers als Dr. Dre, Snoop Dogg en Tupac Shakur; de invloedrijke hiphop-producer Marion ‘Suge’ Knight. Nu staat hij terecht omdat hij in 2015 na een ruzie twee mannen overreed met zijn pick-up uit de monstertruck-klasse. Een van hen overleed daardoor, de ander raakte zwaargewond. De 53-jarige Suge Knight krijgt vermoedelijk een celstraf van 28 jaar.

Knight kennen we natuurlijk van zijn platenmaatschappij Death Row Records en de geruchtmakende moord op Tupac Shakur. De rapper werd doodgeschoten in Knights auto nadat beiden samen een bokswedstrijd van Mike Tyson hadden bezocht. Suge Knight zat zelf achter het stuur en raakte bij die aanslag lichtgewond.

Enkele maanden later werd rapper Notorious B.I.G. vermoord, die onder contract stond bij een concurrerend label. Knight zou achter die moord zitten, als vergelding voor de gewelddadige dood van Tupac Shakur. Maar Knight ontkende en beide moorden zijn nooit opgelost.

Zijn proces begint over enkele dagen en als de aanklacht moord of poging tot moord was geweest had hij levenslang kunnen krijgen, aldus de NOS.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.