Wyclef Jean en Broederliefde op avondprogramma na Zomercarnaval

0
Wyclef Jean en Broederliefde op avondprogramma na Zomercarnaval
Foto: (c) Rotterdam Unlimited

Rotterdam Unlimited haalt opnieuw een internationale top act naar Rotterdam. Niemand minder dan singer-songwriter en rapper Wyclef Jean betreedt op zaterdag 28 juli, de avond na het Zomercarnaval, het podium op het Hofplein en vormt één van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Samen met de minstens zo populaire Rotterdamse formatie Broederliefde zet de organisatie in op een spectaculaire afsluiter van het grootste straatfestival van Europa.

De Haïtiaans-Amerikaanse rapper, singer-songwriter, muzikant, producer en politicus Wyclef Jean maakte samen met Lauryn Hill en Pras in de jaren negentig deel uit van de Fugees. Het album ‘The Score’, met de cover ‘Killing Me Softly’, groeide in 1996 uit tot één van de bestverkochte rapalbums aller tijden. Wyclef ging vrij snel solo verder en scoorde met de hitsingles ‘We Trying To Stay Alive’ en ‘Gone Til November’. Samen met Shakira had hij een wereldhit met het nummer ‘Hips Don’t Lie’.

Ook de succesvolle Rotterdamse formatie Broederliefde staan op het programma. De groep van vijf, bestaande uit Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella, scoorden in 2016 een enorme hit met ‘Jungle’. Met het album Hard Work Pays Off 2 domineren de mannen wekenlang de nummer één positie in de Album Top 100 en weten ze van menig festival een feestje te maken.

Rotterdam Unlimited vindt dit jaar plaats van dinsdag 24 tot en met zaterdag 28 juli 2018 en biedt als vanouds een bomvol programma met gratis toegankelijke concerten op locaties als het Hofplein, het Stationsplein en het Schouwburgplein. De Zomercarnaval Straatparade vindt traditiegetrouw plaats op de laatste dag van het festival (28 juli).

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.