Nieuwe route Zomercarnaval Straatparade bekend

0
Nieuwe route Zomercarnaval Straatparade 2018

De kleurrijke straatparade van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval trekt deze zomer niet over de Coolsingel. Dat heeft alles te maken met de geplande bouwwerkzaamheden die later deze maand van start gaan. Het hoofdpodium op het Hofplein keert wel als vanouds terug. Met op vrijdag 27 juli de finale van de Battle of Drums en op zaterdag 28 juli het inmiddels internationaal geroemde Hofpleinprogramma.

Eén keer per jaar verandert de Coolsingel in een swingend Caribisch spektakel en schudt de kleurrijke stoet van het Rotterdam Unlimited Zomercarnaval de boulevard op. Wegens de geplande bouwwerkzaamheden moet de Cool het de komende jaren zonder deze feestende massa doen. Gedurende de bouwperiode (tot maart 2021) wordt per jaar bekeken wat de beste alternatieve route is voor de straatparade.

Nieuwe route 2018
In 2018 start de optocht vanaf de Schiedamsedijk. Vervolgens trekt de feestelijke parade door de Witte de Withstraat, langs het Museumpark naar de Nieuwe Binnenweg om daarna via de Mauritsweg, het Weena, de Kruiskade, de Karel Doormanstraat en Westblaak weer te eindigen op de Schiedamsedijk. De verschillende podia zijn dit jaar te vinden op het Hofplein, het Weena en het Schouwburgplein.

Straatparade en Queen Election
In totaal nemen 22 groepen deel aan de straatparade. Zij trekken alles uit de kast om het aanwezige publiek te trakteren op de meest spectaculaire praalwagens, dansacts en muzikale optredens. Ook strijden zij voor de felbegeerde titels van onder andere ‘Beste groep’, ‘Mooiste praalwagen’ en ‘Beste choreografie’. Naast deze jaarlijkse competitie vindt op zaterdag14 juli de finale van de ‘Queen Election’ plaats in het Hofpleintheater. De praalwagen van de winnende Queen 2018 gaat vervolgens op zaterdag 28 juli volgens traditie voorop in de straatparade.

Bekijk de route hier:

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.