Marvel-film ‘Black Panther’ breekt records in Nederland

0
Marvel-film 'Black Panther' breekt records in Nederland

Het zal je niet ontgaan zijn; afgelopen weekend ging de nieuwste superheldenfilm Black Panther in première. De Marvel-film, met een vrijwel volledig zwarte cast en crew, deed het in de VS heel goed. In het openingsweekend bracht de film bijna 200 miljoen dollar op. Maar ook in Nederland brak Black Panther records!

In Nederland trok de actiefilm in het weekend ruim 150.000 bezoekers, bijna twee keer zoveel als het sm-drama Fifty Shades Freed dat op de tweede plaats staat. Black Panther vestigt met deze cijfers het record voor de beste Marvel-opening ooit en voor de beste opening voor een film in februari ooit, maakt distributeur Disney maandag bekend.

UPDATE 5 maart 2018:
Black Panther heeft in bijna drie weken meer geld opgeleverd dan welke film van comicproducent Marvel dan ook in Nederland. De actiefilm over een Afrikaanse prins die moet vechten voor de troon van zijn thuisland Wakanda bracht in achttien dagen 5,47 miljoen euro op, maakte distributeur Disney maandag bekend. Daarmee verbrak Black Panther het box office-record van The Avengers, die in Nederland 5,27 miljoen euro opbracht. Daar deed deze film echter twee maanden over. In totaal zagen tot nu toe 512.000 mensen Black Panther.(Via Parool.nl)

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.