Voormalig Temptations-zanger Dennis Edwards overleden

0
Voormalig Temptations-zanger Dennis Edwards overleden

Dennis Edwards (74), bekend als de voormalig leadzanger van the Temptations, is op vrijdag 2 februari 2018 overleden. Zijn sterfdag is een dag voor zijn 75e verjaardag; hij zou vandaag (zaterdag 3 februari) namelijk 75 zijn geworden.

Edwards werd in 1968 gevraagd om leadzanger David Ruffin bij The Temptations te vervangen. Met zijn vier groepsgenoten scoorde hij verschillende tophits. De grootste successen beleefde hij tussen 1968 en 1977 met nummers als Cloud Nine, I Can’t Get Next to You, Ball of Confusion en Papa was a Rollin’ Stone:

In 1977 werd hij aan de kant geschoven toen de groep overstapte naar een andere platenmaatschappij. In 1980 keerde hij voor vier jaar terug om daarna een solocarrière te beginnen. Hij scoorde toen een hit met Don’t Look Any Further:

In 1987 voegde hij zich nogmaals voor twee jaar bij The Temptations.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.