Steeds vaker ‘telefoon vrije’ voorstellingen en concerten

0

Steeds meer artiesten kiezen ervoor om hun concert of voorstelling ‘telefoon vrij’ te houden. Het voornaamste argument draait om de ‘beleving’ schrijft het Algemeen Dagblad. Bezoekers die hun smartphone gebruiken zouden vooral bezig zijn met het moment vastleggen en delen op sociale media, in plaats van daadwerkelijk het moment te beleven en hiervan te genieten. Daarnaast zou het ook het maken van illegale opnames tegengaan, aldus de krant.

Bezoekers moeten hun toestel bij binnenkomst in een speciaal hoesje doen waardoor niemand last heeft van oplichtende schermen of vervelende piepjes. Deze hoesjes worden aangeboden door het bedrijf YONDR. Het gaat daarbij om een soort tasje met een slot dat aan het einde van de show pas wordt ontgrendeld. Bezoekers mogen hun smartphones alleen in zo’n Yondr-hoesje mee naar binnen nemen.

De smartphonehoesjes zijn vorig jaar ook voor het eerst in Nederland gebruikt tijdens een concert van Chris Rock in de Ziggo Dome.(FOTO: messicanbeer/Flickr (CC BY 2.0))

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.