Rotterdamse Club BLU per direct drie maanden dicht

0

De Rotterdamse Club BLU is per direct voor drie maanden gesloten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Volgens de krant volgt de sluiting nadat burgemeester Aboutaleb eind vorig jaar al een spoedsluiting oplegde aan de club. De aanleiding daarvoor was een reeks incidenten die in de periode van 15 december tot 20 december heeft plaatsgevonden.

Een paar dagen voor Kerst een handgranaat op het parkeerterrein van de club werd gevonden. Vervolgens gooide iemand een vuurwerkbom tegen het pand, er werd graffiti gespoten met de woorden ‘oorlog’ en ‘war’ en midden in de nacht werd met een vuurwapen op de deur geschoten. De zaak kwam uitgebreid aan bod bij Opsporing Verzocht.

Het is allemaal het gevolg van afpersing, vertelde de eigenaar van Club BLU eerder aan RTV Rijnmond. “Criminelen wilden geld hebben. Anders zouden ze ervoor zorgen dat m’n zaak twee weken dicht zou moeten.”

De krant schrijft verder dat het kan zijn dat de zaak eerder open mag. “Indien er binnen drie maanden zich relevante ontwikkelingen voordoen kan de burgemeester de genomen maatregel heroverwegen” aldus het Algemeen Dagblad.

UPDATE:
Op de site en de Facebook pagina van de club staan de events voor de komende tijd nog steeds vermeld. Wel is het feest ‘SEVN ALIAS INVITES: J HUS’ van 27 januari uit de agenda:

UPDATE 2 – bericht van Club BLU over de sluiting:

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.