Broederliefde wint Edison Pop prijs voor beste album

0

Maandag 13 februari 2017 zijn in Amsterdam de Edison Pop prijzen uitgereikt. De belangrijkste prijs van de avond, de Edison Pop voor beste album, ging dit jaar naar Broederliefde voor hun succesvolle album Hard Work Pays Off 2. 2016 was het jaar van de Rotterdamse formatie, aldus de jury.

De Edisons zijn de oudste muziekprijzen in Nederland. Ze worden al sinds 1960 uitgereikt, in de genres klassiek, pop en jazz. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje van beeldhouwer Pieter d’Hont.

In de categorie hiphop ging de prijs naar Rotterdam Airlines voor het compilatiealbum Gate 16. Verder ging Typhoon naar huis met de prijs voor de beste videoclip voor de video We Zijn Er. Anouk heeft de Edison oeuvreprijs gewonnen. De jury van de muziekprijs noemt de zangeres de grootste rockster van Nederland.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.