Voormalig Wham!-zanger George Michael overleden

0

Voormalig Wham!-zanger George Michael is zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn publicist, aldus de BBC. die laat weten dat de oudlid van de band Wham vredig thuis is overleden. Michael is thuis overleden in South Kensington in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de politie zijn er geen verdachte omstandigheden.

Michael werd een van de succesvolste zangers uit de jaren 80/’90 genoemd. Hij won twee Grammy’s, verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd en stond negen keer op de eerste plaats in de Nederlandse Top 40. Een aantal daarvan als onderdeel van het duo Wham!, een aantal als solo-artiest. Door dit succes was Michael gemeten over twee decennia, van 1984 tot 2004, de meest gespeelde artiest op de Britse radio.

Georgios Kyriacos Panayiotou (25 juni 1963, met een Grieks-Cypriotische vader) begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Binnen een jaar scoorde het tweetal verschillende top tien-hits, waaronder Young Guns en Wake me up before you go go, en het overmijdelijke ‘Last Christmas’, met bijbehorende knusse sneeuwvideoclip:

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.