Zomercarnaval Rotterdam op lijst immaterieel cultureel erfgoed

0

Het Zomercarnaval in Rotterdam is afgelopen weekend officieel toegevoegd aan de lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed. Op de lijst staan nu honderd Nederlandse tradities. Zomercarnaval in Rotterdam is een meerdaags evenement dat sinds 1984 bestaat. Hoogtepunt is de straatparade op zaterdag dwars door Rotterdam. Het feest trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers.

De inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed is bedoeld om tradities door te geven aan volgende generaties. Nederland ondertekende het Unesco-verdrag ter bescherming van het immateriële erfgoed in 2012. Tradities die op de lijst zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld de Nijmeegse Vierdaagse, het sinterklaasfeest, bloemencorso’s, carbidschieten, en vendelzwaaien in Gelderland.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.