Broederliefde verbreekt record Frans Bauer

0

De Rotterdamse rapgroep Broederliefde heeft het record van Frans Bauer uit 2003 verbroken. Bauer stond toen twaalf weken lang op nummer 1 in de album top 100. Broederliefde heeft het record verbroken met hun album HWPO II (Hard Work Pays Off 2). Dit is nu het eerste Nederlandstalige album dat dertien weken op 1 heeft gestaan in de Album Top 100. Frans Bauer kwam met z’n album ’n Ons Geluk tot twaalf weken.

“Een kippenvelmoment”, noemt rapper Emms het nieuws van hun record. “Het echte besef moet nog komen.” Collega Sjaf vult aan: “Toen we in 2014 begonnen hadden we dit nooit verwacht. We doen gewoon wat we leuk vinden en kijken waar het schip strandt.”

Het succes van de Rotterdamse rapformatie is vooral te danken aan het enorme aantal keren dat hun nummers worden gestreamd op Spotify. In kleine kring was de groep al behoorlijk populair, maar sinds dit jaar is Broederliefde ook landelijk bekend. Zelf noemen ze als hoogtepunt hun optreden op Lowlands van vorige maand.

Broederliefde staat op 31 december 2016 op onze eigen GoodTimes Owru Yari Bakka’Na Party van 15.00u – 22.00u in de Maassilo Rotterdam!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.