Ruim 650.000 bezoekers tijdens Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval

0

Ruim 650.000 bezoekers hebben de afgelopen week kunnen genieten van de vierde editie van Rotterdam Unlimited met optredens van o.a. Ernest Ranglin, Cheikh Lô, Tony Allen, jazzvirtuoos David Murray, Saul Williams, Gentleman & the Evolution en natuurlijk de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade. Rotterdam Unlimited viert de culturele diversiteit op het gebied van muziek, dans, spoken word en Zomercarnaval.

Rotterdam Unlimited brengt grootstedelijke kunst en cultuur anno nu in beeld. Met kunstuitingen zoals dans, muziek, zang, poëzie die in de smeltkroes van grote wereldsteden ontstaan, groeien en bloeien. Met de afgelopen week diverse gratis toegankelijke optredens in o.a de Doelen en het Hofplein van David Murray, Saul Williams, Ernest Ranglin, Cheikh Lô, de reggae superster Gentleman met zijn band the Evolution en nog veel meer.

Rotterdam Unlimited viert de stad! Met Future Legends
Onder de titel Rotterdam Unlimited viert de stad! Met Future Legends presenteerde het festival in samenwerking met de manifestatie Rotterdam viert de stad! vier dagen lang gratis toegankelijke programmering met internationale topartiesten zoals Ernest Ranglin en Saul Williams. En nationale helden met Rotterdamse roots zoals rappers Winne en Broederliefde en zangeressen Ntjam Rosie en Lady Shaynah.

Zomercarnaval
De deelnemers aan de Zomercarnaval Straatparade, het kleurrijke hoogtepunt van Rotterdam Unlimited, hebben dit weekend extra genoten van het festival. Nadat de Zomercarnaval Straatparade in 2015 werd gecanceld als gevolg van een heftige zomerstorm trokken de ruim 2500 dansers en danseressen vandaag vol energie en swingend door de binnenstad van Rotterdam in een stoet van 2,5 km. Eerder deze week werd al bekend dat Zomercarnaval is opgenomen op de lijst van immaterieel erfgoed van Unesco.

Rotterdam Unlimited 2017
Volgend jaar zal Rotterdam Unlimited plaatsvinden van 25 t/m 29 juli 2017.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.