Earth, Wind & Fire oprichter Maurice White overleden

0

Zanger Maurice White, oprichter van Earth, Wind & Fire, is donderdagochtend op 74-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. Dat melden Amerikaanse media. Maurice zat met zijn broer Verdine in de band die bekend staat om de nummers Boogie Wonderland, Shining Star en September.

White, die eigenlijk drummer was, richtte Earth, Wind & Fire aan het eind van de jaren 60 op. Hij vernoemde de band naar de drie elementen uit zijn geboortehoroscoop. Hij leed lange tijd aan de ziekte van Parkinson en kon door zijn aandoening al vanaf 1994 niet meer mee met optredens van de band. Maar buiten het podium bleef hij nog wel betrokken.

maurice

Mijn broer, held en beste vriend Maurice White is vredig in zijn slaap heengegaan. De wereld is opnieuw een groot muzikant en een legende kwijt“, schreef zijn broer en medebandlid Verdine White op Facebook.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.