Will Smith en echtgenote boycotten ‘witte’ Oscars

0

Will Smith en zijn vrouw Jada Pinkett Smith zijn volgende maand niet aanwezig tijdens de uitreiking van de Oscars. Jada liet eerder deze week weten niet naar de awardshow te gaan omdat ze de Oscars te blank vindt. “We kunnen niet langer bedelen om liefde, erkenning en respect”, zei de actrice in een video die ze op Facebook plaatste.

Nadat donderdag bekend was gemaakt wie dit jaar in de race zijn voor een Oscar, werd verontwaardigd gereageerd op sociale media. Net als vorig jaar zijn er in de belangrijkste acteercategorieën geen donkere filmsterren die kans maken op de prestigieuze filmprijzen. “Hoe is het mogelijk dat voor het tweede jaar op rij alle twintig genomineerden in de categorieën voor acteurs blank zijn?” schreef ook regisseur Spike Lee afgelopen week.

“We hebben het besproken. Op dit moment voelt het niet goed om daar heen te gaan en te zeggen dat het allemaal oké is”, aldus Will Smith.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.