Distributeur promoot werk van zwarte regisseurs

0

De nieuwe filmdistributeur Full Color Entertainment gaat zich in Nederland volledig richten op het werk van zwarte onafhankelijke regisseurs. Initiatiefnemer Peggy Gemerts wil zich er hard voor maken dat deze titels in Nederland meer aandacht krijgen.

Gemerts werkte jarenlang als marketing manager voor Entertainment One en Dutch FilmWorks. Hier viel haar op dat onafhankelijke zwarte films vaak niet goed hun werk weten te vinden naar de Nederlandse filmtheaters en daardoor in Nederland geen aandacht krijgen.

De eerste twee films van Full Color gaan half augustus in Nederland in première. Het gaat om producties uit Curaçao, die gemaakt zijn door donkere filmmakers die in Nederland een opleiding tot regisseur hebben gevolgd. Beide films, ‘Sensei Redenshon’ en Sombra di Kolo, gaan in première op World Cinema Amsterdam en zijn daarna te zien in onder meer Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

De twee titels hebben eerder in Curaçao uitverkochte zalen getrokken en hebben volgens de nieuwe distributeur ook potentie in Nederland veel publiek te vinden.

Trailer Sensei Redenshon:

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.