Zomercarnaval 2015 afgelast vanwege noodweer

0

Het programma van Robin Rotterdam Unlimited en Zomercarnaval wordt vanwege de verwachte weersomstandigheden afgelast. Zo heeft organisator DUCOS Productons en Stichting Zomercarnaval Nederland in gezamenlijk overleg met de gemeente Rotterdam en de hulpdiensten vanmorgen besloten. De weersverwachting in het centrum van Rotterdam blijkt te risicovol om de Zomercarnaval Straatparade en het overige programma van Robin Rotterdam Unlimited van start te laten gaan. Bezoekers die van plan waren om het festival te bezoeken worden afgeraden om naar Rotterdam af te reizen.

Organisatie
“De beslissing om het evenement niet door te laten gaan is niet makkelijk geweest. We hebben alle mogelijke alternatieven onderzocht, maar de verwachte weersomstandigheden zijn simpelweg te risicovol om het evenement te laten plaatsvinden. Aldus festivaldirecteur Guus Dutrieux. Sinds het 31 jarige bestaan van Zomercarnaval, dat sinds 2013 onderdeel is van Rotterdam Unlimited, heeft het festival nooit eerder een dergelijk besluit hoeven nemen.

KNMI
Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor de kustprovincies en waarschuwt voor zeer zware windstoten in Noord-Holland, Zuid-Holland en Zeeland. Vanaf ongeveer 11.00 uur gaat de waarschuwing in voor Zuid-Holland en Zeeland. Code rood geldt vanaf 12.00 uur voor Noord-Holland. Zeer zware windstoten van 100 tot 110 kilometer per uur worden verwacht. Het noodweer trekt vanuit het zuidwesten naar het noordoosten over het land.

Onbegrip
Het besluit om het Zomercarnaval in Rotterdam voor het eerste in 31 jaar niet door te laten gaan stuit op veel onbegrip. Mensen die het hele jaar ernaar toe hebben geleefd vinden het onbegrijpelijk dat de parade niet later dit jaar kan worden gehouden, schrijft De Telegraaf.

Andere evenementen
Ook andere evenementen in Zuid-Holland zijn afgelast. Zo heeft de organisatie van ‘Latin Park’ het openlucht evenement van vanmiddag in het Zuiderpark afgelast vanwege de storm. Ook is er volgens De Telegraaf sprake van heel veel schade in Zuid-Holland:
af

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.