FunX staat stil bij viering Keti Koti op 1 juli

0

Woensdag 1 juli staat FunX in het teken van Keti Koti. De hele dag hoor je hoe dj’s, artiesten en luisteraars stil staan bij het koloniale verleden en vieren ze de afschaffing van de slavernij. ’s Avonds staan twee FunX verslaggevers tussen de feestende mensen in Amsterdam en Rotterdam.

FunX presentatrice Shay bezocht samen met rappers Lange Frans, Akwasi en Stepherd monumenten in Amsterdam waarop de tekenen van de slavernij te zien zijn. In het FunX programma Start, van 07.00 tot 10.00 uur, hoor je wat de rappers van deze tour vonden en op FunX.nl zie je een videoverslag.

De rappers duiken bovendien de hele dag in het leven van slaven, slavenhouders en vrije slaven. Op FunX brengen ze luisteraars verhalen over het slavernijverleden, die terug zijn te horen en te lezen op FunX.nl. ’s Avonds doet FunX tussen 19.00 en 21.00 uur verslag van Keti Koti Festivals in Amsterdam en Rotterdam.

Nederland beleeft het Keti Koti Festival op het Museumplein in Amsterdam, met muziek van Typhoon, Kenny B en Sarah Jane. De herdenking vindt rond het middaguur plaats in het Oosterpark in Amsterdam. (FOTO: Keti Koti Festival in Oosterpark/via Suriname.nl)

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.