Usher en Emeli Sandé naar Curaçao North Sea Jazz!

0

De laatste twee namen van het programma van Curaçao North Sea Jazz 2015 zijn afgelopen weekend bekend gemaakt. Op vrijdag 4 september geeft de Engelse zangeres Emeli Sandé een optreden op het Sir Duke podium. En niemand minder dan Usher betreedt op zaterdag 5 september het Sam Cooke podium. Daarnaast zal tijdens het festival de Hot 8 Brass Band uit New Orleans te zien zijn als ‘artist on the move’.

Usher Raymond IV (1978), beter bekend als Usher, werd nadat hij op zijn dertiende meedeed met televisietalentenjacht Star Search getekend door L.A. Reid; een deel van zijn eerste album “Usher“ werd geproduceerd door P. Diddy. Usher wordt door de Recording Industry Association of America gerekend tot de best verkopende artiesten uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis, met een totaal aantal verkochte albums van 65 miljoen wereldwijd. Hij won diverse prijzen, waaronder acht Grammy Awards, en werd bestempeld als #1 Hot 100 artiest van de jaren 2000. Billboard noemde hem de een van de succesvolste muzikanten van dat decennium, waarbij het album “Confessions” uit 2004 dat zijn loopbaan lanceerde, wordt beschouwd als het beste soloalbum van die jaren. Usher heeft maar liefst negen Hot 100 Number One Hits gehad en achttien Hot 100 Top Ten singles op zijn naam staan.

R&B singer/songwriter en soulzangeres Emeli Sandé brak door met haar debuutalbum “Our Version Of Events” met daarop de hits “My Kind of Love”, “Read All About It, Pt. III” en “Next to Me”. Het album stond wekenlang op de eerste plaats van de Britse hitlijsten en was het bestverkochte album van dat jaar. Ook trad Sandé op tijdens de openings- en de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen. Een jaar later won ze bij de Brit Awards twee prijzen: voor Best British Female Artist en voor British Album of the Year.

Curacao North Sea Jazz 2015
Donderdag 3 september: Oscar D’Leon, Juanes
Friday 4 september: Enrique Iglesias, Lionel Richie, Cassandra Wilson, Gregory Porter, Charles Bradley, Emeli Sandé, The Isley Brothers
Zaterdag 5 september: John Legend, Usher, Bettye Lavette, Randy Newman, Stanley Clarke Band, Wyclef Jean, The Pointer Sisters

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.