Reggae superster Gentleman op Robin Rotterdam Unlimited 2015

0

De Duitse reggae superster Gentleman & the Evolution zal op 25 juli het Hofplein laten zinderen tijdens Rotterdam Unlimited. Gentleman geldt als één van de meest succesvolle reggae artiesten in de scene van niet- Jamaicaanse afkomst. Ook aanwezig is George Clinton met zijn Funkadelic band. Zij zullen hits zoals (Not just) Knee Deep en vele andere funky tracks ten gehore brengen. De Spaanse party animals La Sr. Tomasa zijn tijdens Rotterdam Unlimited ook te bewonderen.

Gentleman & the Evolution
Als 20 jarige jongeman zette Tillman Otto, geboren en getogen in Keulen, voor het eerst voet op Jamaicaanse bodem en werd gegrepen door de kracht van reggae. Onder de naam Gentleman tourt de Duitser de hele wereld rond als reggae superster en heeft het respect en de geloofwaardigheid verdiend van de internationale reggae community. De teksten van Gentleman kaarten vaak sociaal gevoelige onderwerpen aan en zijn altijd recht uit het hart. Tijdens een live optreden van Gentleman en zijn band The Evolution wordt er altijd een golf van positieve vibes en energie losgelaten op het publiek.

George Clinton
In de jaren ’70 heeft George Clinton eigenhandig de wereld van de R&B gerevolutioneerd door invloeden van iconen zoals Jimi Hendrix, Sly Stone en Frank Zappa toe te voegen. Samen met The Parliament/Funkadelic domineerde Clinton de ‘black music’ met ruim 40 R&B hitsingles en drie platinum albums. Het grootste succes van de funklegende is misschien wel zijn eindeloze toewijding aan de funk als kunstvorm. In navolging van het commerciele succes van James Brown en Sly Stone, bracht Clinton de funk naar een ongekend niveau. De inmiddels 74 jarige George Clinton geldt nog steeds als een écht podiumbeest die elke zaal of festival compleet plat weet te spelen als een gretige jonge hond. Een absolute ‘must see’ op 25 juli tijdens Rotterdam Unlimited.

https://www.youtube.com/watch?v=Z-20v1b5jKY

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.