Benefietgala met o.a. Ruth Jacott en Replay

0

Op donderdag 23 april wordt er in Villa Thalia te Rotterdam een speciaal benefietgaladiner georganiseerd om genoeg geld binnen te halen om een film over het leven van de 13-jarige Sedar Soares te maken. Sedar werd in 2003 doodgeschoten op metrostation Slinge toen hij sneeuwballen aan het gooien was. De film is gebaseerd op het boek ‘Wanneer de mieren schreeuwen’ van schrijver Alex Boogers.

Regisseur Jeroen Leinders: „Het is niet alleen een film, maar ook een campagne tegen zinloos geweld”, legt Leinders uit. „Zinloos geweld lijkt iets van vijf jaar geleden, maar dat is het niet.” Om de film te financieren maakt hij geen gebruik van fondsen. „Die willen er dan weer wat voor terug en dat tast het verhaal aan. Daarom wil ik de film financieren met sponsoren en met crowdfunding. Oorspronkelijk had de film al afgelopen winter in première moeten gaan. „Dat was mooi geweest. Een jaar na de lancering van het boek.” Volgens Leinders heeft het verhaal dat de nabestaanden van Sedar geen film zouden willen het hele proces vertraagd. „De familie wil niet in de publiciteit, maar staat er wel achter. Alle hobbels zijn nu weggenomen.” Een opvallende naam die aan de film is verbonden is die van burgemeester Ahmed Aboutaleb. „Hij zei bijna direct ja tegen een ambassadeurschap van de film en is er de 23e ook bij.”

Tijdens het gala zijn er verschillende optredens van onder andere Ruth Jacott, Krystl, Replay en Suzanna Lubrano. Zanger Waylon zal tijdens deze avond voor het eerst de titelsong van de film ten gehore brengen. Voor de film worden er echte Rotterdamse jongeren gecast die zelf in een kansarme situatie zitten. Leinders wil hiermee hen een kans geven.

Als alles goed gaat moet de productie voor de zomer rond zijn. Leinders: „Dan kunnen we in september draaien, zodat de film in december af kan zijn. Dan moet wel alles meezitten. Maar wij gaan er voor.”

Meer informatie: www.vooreenmiljoenkunnenwehetdoen.nl

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.