Fatu viert 9 jarig jubileum op 29 maart

0

Op zondagmiddag 29 maart viert Fatu, hèt stand-up comedy podium van Amsterdam Zuidoost, zijn negenjarig jubileum. In 2006 vatte stand-up comedian Jeffrey Spalburg het idee op voor een stand-up comedy podium in Amsterdam Zuidoost. Het bleek een succes te zijn: elke maand treden stand-up comedians en cabaretiers op voor en uitzinnige zaal in Amsterdam Zuidoost. De bekendste comedians uit Nederland komen graag naar Fatu omdat de trouwe fanbase, maar ook het nieuw publiek in de Amsterdamse Bijlmer het meest diverse publiek in Nederland is. Het is er warm, gezellig en heel divers; een unieke beleving. Het jubileum wordt gevierd met de comedians Lebbis, talent Mino van Nassau en, het in Surinaamse kringen populaire duo, Deng Boy.

Fatu
Een “Fatu breken” is een Surinaamse uitdrukking en betekent lachen, genieten en een andere kijk nemen op de samenleving met vrienden of familie. En dat is wat Fatu elke laatste zondagmiddag van de maand brengt met performances van stand up comedians en cabaretiers. In de pauze kan het publiek genieten van een Surinaams hapje en een drankje en zorgt DJ Phantom voor speciale muziek. Elke laatste zondag van de maand trakteert vaste host Jeffrey Spalburg het publiek op pure comedy en rauwe cabaret.

Kleurrijke comedy
In 2006 merkte Krater Theater op dat er in de Bijlmer cabaret en stand-up comedy slechts sporadisch aanwezig was terwijl hier wel behoefte aan was. Krater speelde hier op in met een maandelijks podium, waarbij enerzijds de comedians het Zuidoost publiek kunnen bereiken en anderzijds de inwoners van de Bijlmer de kans krijgen om de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land te zien in hun eigen buurt. Gerenommeerde stand up comedians sieren het bij Fatu podium waaronder Jörgen Raymann, Jan Jaap van der Wal, Eric van Sauers, Roué Verveer, Jandino, Anuar, Daniël Arends, Soundos, Howard Komproe, Murth Mossel, Samba Schutte en Bob MacLaren.

Krater Theater
Fatu is het maandelijkse cabaret en stand-up comedy podium van Krater Theater. Elke laatste zondagmiddag van de maand presenteren de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land zich voor een divers publiek. De middagen zijn vaak ver van tevoren uitverkocht. Fatu vindt plaats in het Bijlmer Parktheater. Fatu heeft ook zijn eigen webpagina www.fatu.nl

FATU_instagram_feb+maart

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.