UB40 op 27 juni live in Den Haag

0

De Britse band UB40 zal in juni op Night At The Park optreden in het Zuiderpark in Den Haag, dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. UB40 is voornamelijk bekend van hun nummers Kingston Town en I Got You Babe. De band heeft in oktober hun nieuwe plaat Silhouette gepresenteerd. Dit laatste album is door recensenten goed ontvangen. Verdere artiesten zijn nog niet bekendgemaakt. Night At The Park vindt plaats op 27 juni.

Het verhaal van UB40 is complex. Na flink wat succesvolle jaren verliet de leadzanger met de karakteristieke stem, Ali Campbell, de band in 2008. Ali Campbell’s broer Duncan, nam daarna de de leadzang voor zijn rekening en ging met broer Robin Campbell verder onder de naam UB40. Kort daarna stapte ook toetsenist Michael Virtue op uit onvrede met het management en sloot hij zich aan bij Ali Campbell. De twee maakten muziek als duo

Eind 2013 worden Campbell en Virtue met hun ex-collega Terence ‘Astro’ Wilson herenigd; de trompettist/toaster heeft UB40 verlaten vanwege het ‘country’-album Getting Over The Storm en gebrek aan communicatie. Ze beginnen hun eigen UB40 en nemen een album op met zowel covers als eigen materiaal. Hun nieuw album Silhouette verschijnt 6 oktober 2014, maar staat op naam van Ali Campbell. De overgebleven leden stapten naar de rechter en de zaak zou in november 2014 voorkomen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.