Amerikaanse soulzanger Bobby Womack overleden

0

Soulzanger Bobby Womack is op 70-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn platenlabel bevestigd. De doodsoorzaak van de Amerikaanse zanger is niet bekend. Hij scoorde hits met nummers als Lookin’ For A Love, That’s The Way I Feel About ‘Cha en Woman’s Gotta Have It.

Womack begon zijn carrière in de jaren zestig. Samen met zijn broers vormde hij de band The Valentinos. Zij brachten in 1964 het nummer It’s All Over Now uit. Een maand later brachten de Rolling Stones hun versie van het nummer uit en scoorden er een wereldhit mee.

Na het uiteenvallen van de band speelde hij gitaar op verschillende albums, onder meer op het bekende album Lady Soul van Aretha Franklin. Ook werkte hij samen met Sam Cooke, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Ray Charles, Dusty Springfield en Wilson Pickett.

De zanger had al langere tijd gezondheidsproblemen zoals diabetes, kanker en de eerste verschijnselen van Alzheimer. Ook kampte hij met een drugsverslaving. In 2009 werd Bobby Womack opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. In 2012 bracht hij na tien jaar weer een een album uit. Bobby Womack zou op 19 juli in Paradiso in Amsterdam optreden.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.