Film ’12 years a slave’ beste film

2

De film 12 years a slave is tijdens de uitreiking van de Britse Bafta’s uitgeroepen tot de beste film. De Britse filmprijzen werden vanavond uitgereikt in Londen. Acteur Chiwetel Ejiofor werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn hoofdrol in 12 Years a Slave. De Brit speelde een vrij man die wordt ontvoerd en tot slaaf wordt gemaakt in de Verenigde Staten van de 19e eeuw.

12 Years a Slave is een Amerikaanse historische dramafilm geregisseerd door Steve McQueen en gebaseerd op de autobiografie ‘Twelve Years a Slave’ (1853) van Solomon Northup. 1841 Solomon is een vrij man en woont met zijn gezin in New York. Wanneer zijn gezin de stad uit is wordt hij die dag door twee mannen ontvoerd. Vastgebonden wordt hij naar het zuiden gestuurd en verkocht als slaaf. Solomon beweert een vrij man te zijn maar niemand gelooft hem. Als slaaf wordt Solomon jaren lang afschuwelijk behandeld. Solomon probeert uit wanhoop uit een bijna onmogelijke situatie te ontsnappen, maar wie kan hij vertrouwen.

- Advertentie -

2 REACTIES

 1. Heb de film gezien en ook ik kreeg tranen in de ogen.
  Onze voorouders hebben echt geleden en zijn vernederd.
  Ik zou graag een film willen hebben waar de slaven de blanken mishandelen.
  Dit soort films zijn niet goed voor je innerlijke. Roept haat op.
  Onbewust ga je blanken haten.
  Gelukkig was er geen enkel in mijn buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.