Zomercarnaval viert 30ste verjaardag op 19 juli 2014

3

Het grensverleggende city event Robin Rotterdam Unlimited maakt zich op voor de tweede editie in 2014 en zal plaats vinden op 18, 19 en 20 juli in de binnenstad van Rotterdam. Tegelijkertijd viert Zomercarnaval, welke tegenwoordig een onderdeel is van Robin Rotterdam Unlimited, haar 30ste verjaardag.

Zomercarnaval, de grootste Caribische happening van Nederland, viert haar 30 jarig jubileum en dat wordt groots gevierd. Naast de Queen Election (12 juli) en de Battle of Drums (18 juli) zal op zaterdag 19 juli de binnenstad worden omgetoverd tot één groot Latijns Amerikaans openlucht feest als de parade zich een weg baant door het centrum van Rotterdam.

Rotterdam Unlimited is ontstaan uit twee pijlers van de Rotterdamse festivalagenda (Dunya Festival, Zomercarnaval) en kende in 2013 een geslaagde editie met ruim 900.000 bezoekers. Een driedaags festival geheel volgens het DNA van Rotterdam met alle grootstedelijke vernieuwingen op het gebied van dans, spoken word, Zomercarnaval, een spectaculaire shopping experience en nog veel meer.

Het hoogtepunt was ongetwijfeld het optreden van Manu Chao die het Rotterdamse Hofplein omtoverde tot een kolkende mensenmassa uit binnen- en buitenland! De beelden van dit optreden, OP de Hofplein fontein, kreeg legendarische reviews van alle hoeken uit de wereld. Ook in 2014 zullen er weer verrassende optredens en cross-overs tussen verschillende sub-culturen te zien zijn tijdens Rotterdam Unlimited 2014.

- Advertentie -

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.