Dit weekend North Sea Jazz in R’dam

1

In Ahoy te Rotterdam vindt dit weekend de 38e editie plaats van North Sea Jazz. Op het festival treden onder meer Santana, Sting en John Legend op. Liefhebbers van jazz en aanverwante stijlen als soul, hiphop en funk kunnen drie dagen lang ronddolen door de dertien zalen die in Ahoy zijn ingericht. Het festival streek in 2006 neer in Rotterdam. Daarvoor werd het gehouden in Den Haag

North Sea Jazz is echter al jaren veel meer dan alleen onversneden jazz. Rapper Kendrick Lamar, die op zondag optreedt, is de nieuwste sensatie aan het hiphipfront. Rapformatie The Roots trad al eerder op in Rotterdam, evenals soulzanger Charles Bradley, over wie eerder dit jaar een ontroerende documentaire verscheen. Ook popmuziek heeft een plek op het festival. Caro Emerald en Sting staan in de grootste zaal van Ahoy.

Voor vrijdag en zondag zijn er nog kaarten. Zaterdag is met 23.500 betalende bezoekers uitverkocht, meldt Mojo.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Op 12 juli 2013 ben ik samen met mijn jeugdvriendin naar Santana geweest. Het was een fantastisch concert, met tegen het eind ook een optreden van Sting en een geweldige gitarist die volgens mij de broer van Carlos Santana was. Puur genieten, ik heb een prima tijd gehad!!!!
    Dat het erg druk zou zijn was te verwachten, jammer alleen dat er mensen waren die zich niet kunnen gedragen! Kortom fantastisch concert met hele goede nummers erbij zoals While my guitar gently weeps, Soul Sacrifice met beelden van de Woodstockuitvoering op de achtergrond met drummer Michael Shrieve. Zo waren er nog meer fantastische nummers van Santana, soms ook met beelden van vroeger.
    Ontzettend blij dat ik gegaan ben, uitstekend concert, ik heb genoten!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.