900.000 bezoekers op Rotterdam Unlimited

0

Het nieuwe city-event Robin Rotterdam Unlimited trok dit weekend 900.000 bezoekers. “We zijn meer dan tevreden met dit resultaat”, aldus Guus Dutrieux, directeur van organisator DUCOS Productions. Zes dagen lang stond Rotterdam in het teken van muziek, dans, poëzie, theater en Zomercarnaval.

Belangrijke elementen van Robin Rotterdam Unlimited zijn het kleurrijke Zomercarnaval en Dunya Festival. Robin Rotterdam Unlimited werkt daarnaast samen met diverse culturele partners uit de stad, waaronder Poetry International. In totaal kon het publiek genieten van meer dan honderd optredens en acts. Zo werd er een brug geslagen tussen de klein-kunsten met o.a het intieme concert van Grammy-winnaar Omar Sosa tijdens The Rotterdam Havana Connection in Concertgebouw De Doelen en de grote publiekstrekkers op de gratis buitenprogrammering dat zich concentreerde rond het Churchillplein en Hofplein. Voor het eerst werd de Hofplein-fontein het fundament van een gigantisch podium.

Grote publiekstrekkers tijdens de eerste editie van Rotterdam Unlimited waren het Zomercarnaval, Asaf Avidan, Los Van Van en headliner Manu Chao & La Ventura die op zaterdag ruim 55.000 bezoekers rondom de Hofplein-fontein trok. Met deze artiest van wereldformaat sprak Robin Rotterdam Unlimited ook een internationaal publiek aan, één van de voornaamste doelstellingen van het nieuwe city-event. Fans kwamen vanuit heel Europa om Robin Rotterdam Unlimited mee te maken. “Robin Rotterdam Unlimited zet in op samenwerking en een krachtig concept waarin we Zomercarnaval en Dunya blijven koesteren en tegelijkertijd een n ieuwe uitdaging aangaan. Het was daarom geweldig om te zien dat zoveel mensen zich op de Coolsingel verzamelden. Het gaf precies weer wat we in gedachten hadden”, aldus Dutrieux.

Naast de muziekprogrammering vertoonde Rotterdam Unlimited zich uitgebreid in de binnenstad met veel straattheater (Labyrint) en een uitgebreide shopping experience in samenwerking met de Rotterdamse horeca en retail (Shopping Unlimited).

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.