China verslaat Suriname en Nederland op WK Nederland

1

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni 2013 vond weer het WK Nederland voetbaltoernooi plaats. WK Nederland is een toernooi dat jaarlijks georganiseerd wordt in Amsterdam waarbij teams worden gemaakt op basis van landen: je hebt binding met een land of bent afkomstig uit dat land.

De Chinese sportfederatie Nederland deed met team China voor de 8e keer mee. De doelstelling was om de voorronde door te komen. Dankzij een beter doelsaldo ging China met de hakken over de sloot door naar de kwartfinale. Ze kwamen uit tegen Suriname, meervoudig titelwinnaar en publiekslieveling van dit toernooi. Het werd er 1-1 dus dat betekende penalty nemen. Een werkelijk adembenemende serie volgde waarbij Shijie Hu voor China scoorde met een ‘Panenka’. Vol bewondering sloeg het publiek dit gade. Team China had de strafschoppenserie gewonnen met 5-4.

Vervolgens kwam China in de halve finale uit tegen Nederland. Kampioen van vorig jaar en titelkandidaat met o.a. Dennis Kaars, Nourdin Boukhari, Tim de Cler, Sjaak Polak en Pascal Heije in de selectie. “Ik had ook voor Nederland kunnen uitkomen” dacht Kwong-Wah Steinraht maar ik koos voor de roots van mijn opa. China stond binnen 5 minuten achter. Een prachtige volley van Nourdin Boukhari. Het publiek scandeerde “China!!, China!!”, maar niet één chinese supporter te bekennen. Een kippenvel moment zei Jason Tjien-Fooh speler van team China. “Mijn opa gaat trots op me zijn”, zei Jason. China kwam terug. En hoe!!! Het werd 4-2. Een wonder was wederom geschied. China in de finale.

Echter team China was zwaar de underdog. Er waren twee wisselspelers en niemand had er op gerekend dat ze zo ver zouden komen. Kramp, blessures, vermoedheid. Het hele team moest naar de medische afdeling en de fysio-tafels.

In de finale kwamen ze wederom Kaap-Verdië tegen. Daar zaten wat profspelers bij. Onder andere Jerson Cabral van FC Twente. China was kapot, gestreden tot het laatste fluitsignaal. Het werd uiteindelijk met 1-2 verslagen. Het publiek scandeerde voor de laatste maal “CHINA!!, CHINA!!”. Team China werd 2e. Een prestatie waar ze nooit van hadden durven dromen.

Bij de prijsuitreiking gaf Roué Verveer team China de erkenning die het verdiende. “Eerlijk is eerlijk, ik hoopte dat Suriname zou winnen, maar het is ook beetje de prijs voor Suriname met een aantal Surinaams-Chinese spelers”. Team China keerde trots naar huis. MISSIE uiterst geslaagd.

Stanley Tjin

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.