Meer meldingen over discriminatie bij uitgaan

0

Bij het Rotterdamse Panel Deurbeleid, dat zich richt op het verminderen van discriminatie aan de deuren van horeca in de Maasstad, zijn het afgelopen jaar meer klachten binnengekomen dan het jaar ervoor. Dit is te lezen in het jaarverslag over 2012 schrijft Metronieuws.nl.

Schrikbarend is het aantal personen dat horecagelegenheden niet inkwam op basis van herkomst. Dat was meer dan driekwart van de meldingen (77 procent). Hierbij was er sprake van een gevoel van discriminatie op basis van herkomst.

Tijdens de sfeerbezoeken ondervond het Panel in levende lijve hoe er soms gediscrimineerd wordt aan de deuren van sommige horecagelegenheden. “Het is geen stellig bewijs, maar het is een opvallende uitkomst dat uitsluitend allochtone, mannelijke koppels werden geweigerd”, valt te lezen in de jaarrapportage. Lees het uitgebreide artikel in Metronieuws.nl.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.