North Sea Jazz Club viert 1e verjaardag

0

De North Sea Jazz Club is jarig. Precies een jaar geleden, op 10 mei 2012, opende de club haar deuren op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Vanaf de eerste dag is het er een komen en gaan van household names in de jazz, soul, funk en world maar ook de sterren van morgen staan op de bühne tijdens bijvoorbeeld de Late Night Live nachtconcerten.

Exclusieve optredens met diner in een intieme setting waarbij je haast ‘op schoot zit bij de artiest’. Een on-Nederlandse formule in een Amsterdams jasje die legendarische avonden en onverwachte momenten opleverde:
Toen de bluesgigant Otis Taylor in september vorig jaar optrad, sprong hij tijdens een mondharmonicasolo van het podium om bij dinerende fans aan tafel te gaan zitten. Al spelend scoorde hij nog een drankje aan de bar.

Naast die intimiteit staat de club bekend om haar goede akoestiek en geluidssysteem. Tijdens een uitverkocht concert van pianist Michiel Borstlap kon de geluidstafel wel uit. Maar een stevige bas komt net zo goed tot z’n recht, zoals laatst nog bij DJ Mr. Scruff. Voor Portico Quartet was het goede geluid een reden om binnen een jaar voor een tweede concert terug te keren naar de North Sea Jazz Club.

Vaste bezoekers van de club zullen op het North Sea Jazz festival een hoop namen herkennen: veel acts maakte hun Nederlandse debuut in de club. Waaronder de formatie van sterdrummer Chris ’Daddy’ Dave, Shuggie Otis maar ook op 12 juli 2013 de sterformatie Tillery met de zangeressen Gretchen Parlato, Becca Stevens & Rebecca Martin. Zo is het in de club ieder weekend een beetje North Sea Jazz!

We vieren onze verjaardag in stijl. Op 10 mei gaan de bubbels open en proosten we op onze eerste 365 dagen. Iedereen is welkom. Daarbij speciaal te gast zijn de ‘North Sea Jazz Club All Stars’, een ereparade van oude bekenden van de club:
Izaline Calister, Ntjam Rosie, Celine Cairo, Fridolijn van Poll, Yuri Honing, Ruud Breuls, Karsu Dönmez, Felix Schlarmann (Bruut!) begeleid door de huisband o.l.v. Alexander van Popta & many more

Datum: vrijdag 10 mei
Aanvang & diner: 18.00 uur
Tafel reserveren: 020-7220 980
Gratis entree

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.