BIRD presents Karriem Riggins (USA)

0

BIRD is dé Rotterdamse club voor jazz, soul, hiphop, funk en nieuwe elektronica. Naast eten, drinken en dansen kun je er ook optredens bijwonen van de muzikale smaakmakers van dit moment. Op zaterdag 18 mei hebben we met drummer en beatmaker Karriem Riggins op het BIRD-podium hoog bezoek uit Detroit.

Riggins’ talent for shape-shifting, his ability to play comfortably with both Common and Paul McCartney, carries over to Alone Together. Riggins is full of ideas, and he wants to share them. (PopMatters)

Als jazz en hiphop hartstochtelijk de liefde met elkaar zouden bedrijven, dan zou Karriem Riggins het muzikaal begaafde liefdeskind zijn dat daaruit voort zou komen. Zijn vader, jazzmuzikant Emmanuel Riggins, nam Karriem al op jonge leeftijd mee de studio in. De liefde voor muziek die daar ontstond zette Karriem voort in zijn opleiding, terwijl hij in zijn vrije tijd hiphopbeats maakte. Op zijn negentiende verhuisde hij naar New York waar hij drummer werd in Betty Carters band, Jazz Ahead. Hier groeide zijn faam en speelde hij met mensen als Hank Jones, Oscar Peterson, Milt Jackson, Donald Byrd, Gary Bartz en Diana Krall.

Inmiddels behoort Riggins tot de muzikale top. Hij is een bejubeld jazzdrummer, maar ook hiphopproducer en -muzikant voor en met artiesten als Common, Slum Village, Talib Kweli, Erykah Badu en The Roots. J Dilla’s laatste, onvoltooide album The Shining werd door Riggins afgemaakt en geproduceerd. In 2011 stond hij met voormalig Beatle Paul McCartney op het podium en werkte hij mee aan zijn album Kisses on the Bottom.

Na al deze samenwerkingen kwam eind 2012 zijn eerste solorelease, bestaande uit de tweelingalbums Alone en Together, uit op Stones Throw. Een veelzijdige verzameling van beats, trouw aan de traditie van Dilla’s album Donuts. Op 18 mei staat hij in BIRD, om zijn drumtalent te tonen en zijn album Alone Together ten gehore te brengen. Dit is er eentje die je niet mag missen.

Wanneer: zaterdag 18 mei 2013
Aanvang: 21.30 uur (zaal open: 21.00 uur)
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Toegang: € 10,- (v.v.k) / € 13,- (deur)
Meer info en tickets: www.bird-rotterdam.nl

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.