Speciale paaseditie van FATU

0

FATU is het stand up comedy programma van het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost. Iedere laatste zondagmiddag van de maand ontvangt vaste MC en host Jeffrey Spalburg drie collega-comedians. Eén podium – drie comedians – die ieder op eigen manier hun gepeperde en hilarische blik op de actualiteit verkondigen. Deze derde editie van het jaar valt op zondag 31 maart, eerste Paasdag, en daarom wordt er groots uitgepakt met niemand minder dan Deng Boy Fu a Birti, Fuad Hassen en Harry Glotzbach.

Fuad Hassen
In 2006 waagde Fuad Hassen zijn eerste stappen op het stand-uppodium, en met succes! Twee jaar later won hij met grote overmacht de jury- en publiekprijs van de Culture Comedy Award 2008. Tussen 2009 en 2011 speelde Hassen bij de Comedy Explosion en inmiddels treedt hij op door het hele land. Op een innemende manier houdt hij zijn publiek een spiegel voor en maakt daarbij gretig gebruik van zijn Afrikaanse achtergrond.

Harry Glotzbach
In 2005 was hij finalist van het Leids Cabaret Festival, maar het grote publiek kent hem natuurlijk als de mislukte volkszanger Barry uit de Holland Casino commercials waar hij ook de teksten voor schreef. Ook was hij te zien in TV-programma’s als Raymann is Laat (NPS) en de Comedy Factory (NPS). Bizar grappige verhalen die ogenschijnlijk uit het dagelijkse leven zijn gegrepen, dat is wat je van Harry Glotzbach kunt verwachten. Met elke realiteit gaat hij aan de haal, improviseert er flink op los, maar blijft altijd geloofwaardig. En ook met zijn gitaar en zangstem weet hij het publiek aan zijn voeten te krijgen.

Deng Boy Fu a Birti
Deng Boy Fu a Birti (letterlijk vertaald: de jongens uit de buurt) is een van origine Surinaams duo, gevormd door Eric “Sko” Schröder en Ronny “Ormoe” Ormskirk. In 2009 braken ze door met hun eerste programma Konkroe wat zoveel als ‘roddel’ betekent. Het met gepaste ernst uitvergroten van vooroordelen van Surinamers is hun grote kracht. Inmiddels zijn ze al weer toe aan hun derde avondvullende show waarmee ze langs de theaters touren. Op zaterdag 11 mei staan ze ook in het Bijlmer Parktheater. Maar voor alle mensen die zolang niet kunnen wachten is er dit optreden bij FATU!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.