Los Van Van en Cache Deluxe op RU

0

Rotterdam Unlimited (RU) lanceert een flinke dosis nieuwe artiesten die toegevoegd wordt aan de line-up van het city-event (11 t/m 16 juni 2013). Los Van Van (Cuba), Cache Deluxe (Antilliaans/NL), Osibisa (UK) en Gotcha (NL) treden op tijdens de eerste editie van het zesdaagse evenement in hartje Rotterdam.

Eerder werden al optredens van hitzanger Asaf Avidan, rapper Blitz the Ambassador en de Kaapverdische superster Nelson Freitas bekend gemaakt. Ook het HipHopHuis pakt tijdens RU flink uit met het programmaonderdeel HipHopCity dat bestaat uit diverse spectaculaire dansshows.

Met de komst van Los Van Van uit Cuba haalt Rotterdam Unlimited een magistrale salsa-explosie naar Rotterdam. Los Van Van beheerst het maken van salsamuziek tot in de perfectie. Vandaag de dag bestaat Los Van Van uit een selectie van de beste muzikanten van de eerste generatie samen met nieuw Cubaans talent. De swingformatie staat onder leiding van Samuel Formell, de zoon van de oprichter van de band en een drumtalent van excellente klasse.

Afrikaanse hitmachine Osibisa
Daarnaast wordt de absolute hitformatie uit de jaren zeventig Osibisa toegevoegd aan het affiche van het evenement. Deze Ghanese afropop groep, opgericht in 1969 door vier Afrikaanse en drie caribische muzikanten, scoorde vele hits, zoals Sunshine Day, The Coffee Song en Welcome Home. Osibisa werd daarmee de eerste Afrikaanse band die wereldwijd beroemd werd. Osibisa blijft nieuwe albums uitbrengen en in 2010 schitterde Osibisa op de Opening van de FIFA World Cup Ceremony in Zuid Afrika.

Cache Deluxe en Gotcha
De mannen van Cache Deluxe, die ongekende populariteit genieten in Nederland, zullen op zaterdag 15 juni de Coolsingel opwarmen voor de Straatparade van Zomercarnaval, geheel Cache Deluxe stijl. Cache Deluxe wordt gezien als de beste Antilliaanse big band in Nederland en is een logische toevoeging aan het programma op zaterdag 15 juni. De Latijns-Amerikaanse sound van de groep sluit perfect aan op het tropische thema van deze dag, waar naast de bekende Straatparade tal van Caribische activiteiten op het programma staan. Ook de Nederlandse p-funkband Gotcha! is te zien tijdens Rotterdam Unlimited.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.