25 jarig jubileum van Rupia [VIDEO]

0

De Javaanse band Rupia vierde afgelopen weekend in Hoofddorp haar 25 jarige jubileum. Oorspronkelijk vormden de beginletters van de leden, de naam van de band ROEPIA: Ragmad, Oesje Soekatma, Eddy Assan, Pasaribu, Igi en Ardjiet. Al snel groeide hun populariteit bij de Javaanse gemeenschap in Nederland.

Enkele (oud) bandleden halen herinneringen op. Silvy Singoredjo: “In de PWA gingen Ragmad en Oesje met elkaar op de vuist!” Sarief Mesir kijkt naar de toekomst: “Ik vind 50 jaar een goede leeftijd om te stoppen, ik was 22 toen ik bij de band kwam.” Hij hoopt wel nog een nieuwe cd met Rupia te maken.

De huidige band bestaat uit: Igi Merto, Ricardo Mijnals, Gerold Limon, Sarief Mesir, Aida Amatsetam, Jurgen Kromhout en Siegfried Dorf.

Rupia 25 Jaar from RBU TV on Vimeo.

Camera: Desmond Eskak, Melvin Toemin
Interviews: Melvin Toemin
Edit: Melvin Toemin

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.