Rotterdam Unlimited herbergt Dunya en Zomercarnaval

1

DUCOS Productions lanceerde vandaag in de Rotterdamse Schouwburg de plannen voor een nieuw zesdaags cultureel evenement dat van 11 t/m 16 juni plaats vindt onder de naam ‘Rotterdam Unlimited’. Dit grensverleggende festival dompelt Rotterdam zes dagen lang onder in de nieuwste ontwikkelingen uit de grote stad op het gebied van muziek, dans, letteren, theater en carnaval.

Asaf Avidan en z’n band The Mojo’s treedt op tijdens Rotterdam Unlimited. Met de komst van de Israelische zanger, bekend van de grote hit One Day/Reckoning Song, presenteert het nieuwe city event z’n eerste headliner. Naast Avidan worden ook de Kaapverdische zanger Nelson Freitas en Ghanees/Amerikaanse hiphopster Blitz The Ambassador toegevoegd aan de line-up.

Rotterdam Unlimited neemt de bestaande Rotterdamse festivals Dunya en Zomercarnaval op in het evenement en werkt daarvoor samen met Stichting Dunya Festival en Stichting Zomercarnaval Nederland. De twee bekende publiekstrekkende festivals vallen daarmee vanaf 2013 weliswaar onder de vlag van Rotterdam Unlimited, maar zijn voor de vaste bezoekers niet verdwenen.

Directeur Guus Dutrieux van DUCOS Productions: “Het culturele muziek- en letterenprogramma van Dunya krijgt een prominente plek binnen Rotterdam Unlimited: zondag 16 juni is een dag waar bezoekers met name het oude Dunya in terug zullen herkennen met een gevarieerd programma op onder meer Hofplein, Churchillplein en Schouwburgplein. De activiteiten van Zomercarnaval, waaronder de wereldberoemde Straatparade, vinden op 15 juni plaats, de brassbandavond Battle of Drums op vrijdag 14 juni.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.