Nieuw seizoen van ‘FATU’ in Bijlmer Parktheater

0

Het theaterseizoen is weer van start gegaan en dat betekent ook weer dat het elke laatste zondag van de maand lachen is geblazen tijdens ‘FATU’ in het Bijlmer Parktheater. FATU is het podium voor nationale comedians in Amsterdam Zuidoost met elke editie een nieuwe line-up. FATU gaat dit seizoen van start met een verassende met namen als: Reinier Meijer, Arie Koomen en Deng Boy!

Reinier Meijer weet doormiddel van een spervuur aan grappen, vlijmscherpe one-liners en snelle improvisaties keer op keer een wervelende comedy show neer te zetten. Vier jaar geleden beklom hij voor de eerste keer het podium en is er sindsdien niet meer vanaf te slaan. Hij heeft inmiddels honderden optredens afgerond en deed mee aan meerdere festivals en dit niet onverdienstelijk. Hij bereikte de halve finale van het Utrechts cabaretfestival en wist de eerste prijs bij het cabaretconcour van Maasluis weg te slepen. Zijn act kenmerkt zich door het totaal ontreken van een rode draad of een thema, maar door zijn tomeloze energie gecombineerd met zijn behendigheid en enthousiasme weet hij elk optreden tot op de komma af te ronden.

Deng Boy Fu a Birti (de jongens uit de buurt) is een duo, gevormd door Eric ‘Sko’ Schröder en Ronny ‘Ormoe’ Ormskirk en maken bij Fatu hun opwachting voor alweer de derde keer. Via een bevriende radiostation eigenaar kregen zij deze kans en daar stond hun eerste programma genaamd: ‘Deng Boy Fu a Birti’. Binnen de kortste keren was het duo één van de best beluisterde programma’s op de Surinaamse radio.
Het begon allemaal bij Radio Ebony. Na een jaar of twee is het duo overgestapt naar Radio Stanvaste. Hier is het duo echt bekend geworden onder de Surinaamse bevolking met name in hun hometown Rotterdam. Na ongeveer 3 jaar een radio programma te hebben gemaakt was het duo door tijdsgebrek en werk genoodzaakt te stoppen. Dit tot ongenoegen van veel luisteraars die ondertussen grote fans waren geworden van de uitzending.

ARIE KOOMEN Samen met Silvester Zwaneveld speelde hij bij het stand-up comedygezelschap de Comedy Explosion tot ze bedachten om samen te spelen. Op Cameretten werden ze in 1996 tweede met naar eigen zeggen ter plekke verzonnen materiaal. Als duo maakten ze samen 7 avondvullende theatershows maar af en toe verruilen ze het theater voor andere podia, zoals het popfestival Lowlands.
Solo is Arie te zien bij het improvisatieprogramma De Lama’s (2004-2006), het comedyprogramma Tequila (2006) en ook bij Doe Maar Normaal, de Nederlandse versie van ‘Never mind the buzzcocks’. In 2008 speelde hij zijn eerste soloprogramma “Uit!”, een oudejaarsvoorstelling.

Zondag 30 september – 15.00u.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.