Calypso Rose en Aptijt live op Zomercarnaval

0

Zomercarnaval haalt dit jaar zangeres Calypso Rose naar Rotterdam. De ‘Queen of Calypso’ treedt op 28 juli exclusief op tijdens de 28e editie van het tropische evenement. Ook de Surinaamse kaseko formatie Aptijt vliegt naar Rotterdam voor een optreden. Het podiumprogramma Live On Stage op de Coolsingel maakt onderdeel uit van de dag van de Straatparade die zich op 28 juli vanaf 13.00 uur door de straten van Rotterdam kronkelt. Met Calypso Rose haalt Zomercarnaval een icoon naar Nederland: de inmiddels 72-jarige zangeres uit Tobago is een levende legende op het gebied van calypso muziek. Ook het programma van de Battle of Drums op vrijdagavond 27 juli is rond met de winnaar van de Junior Battle en een optreden van het Rotterdamse Capitol Hill.

Live on Stage
Het podiumprogramma maakt jaarlijks onderdeel uit van de dag van de Straatparade. Dit jaar verwelkomt Zomercarnaval niet alleen Calypso Rose als hoofdact, maar ook de Surinaamse hitformatie Aptijt staat op Bavaria Stage. Aptijt is razend populair onder de liefhebbers van de zéér dansbare Surinaamse muziekstijl kaseko. De band wordt ook wel liefkozend ‘A lostoe foe a natie’ genoemd, wat ‘troetelkind van de natie’ betekent. Aptijt behoort tot de absolute kaseko top. Calypso Rose sluit de avond op Bavaria Stage af. De soca-diva of queen of calypso reist ondanks haar leeftijd nog altijd de hele wereld over en heeft een indrukwekkende carrière met meer dan 20 uitgebrachte albums op haar naam staan Vandaag de dag wordt zij nog steeds gezien als icoon en legende van de Caribische muziekstijlen ‘calypso’ en ‘soca’.

Battle of Drums
Op vrijdag 27 juli is het podium op de Coolsingel vanaf 19.00 uur gereserveerd voor de drie finalisten van de Battle of Drums: The Legendairs, Unicum Brass en Original Music Brass. De avond wordt dit jaar voor het eerst geopend door de winnaar van de Junior Battle. De grote finale vond gisteren in podium GROUNDS plaats. De jongerenbrassband Rhythm Allstars Juniors uit Den Haag mag zich de eerste winnaar van de Junior Battle noemen en opent op 27 juli de grote Battle of Drums. De avond op 27 juli wordt afgesloten door het Rotterdamse trio Capitol Hill. De rock/rap formatie is momenteel bezig aan een razendsnelle opmars en stond onlangs al geprogrammeerd op het Dunya Festival en in de finale van het talententraject Road to Parkpop van het Haagse gratis popfestival.

Zomercarnaval
Zomercarnaval vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Rotterdam. Het veelkleurige tropische evenement is in de 28 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van ons land. Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade (28 juli) is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers. Maar ook de Queen Election (21 juli) en de Battle of Drums (28 juli) zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire programmaonderdelen van het evenement.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.