Queen Zomercarnaval wordt gekozen op 21 juli

0

Zomercarnaval gaat op zoek naar de nieuwe Queen 2012. Wie rijdt er zaterdag 28 juli voorop in de Straatparade en is een jaar lang het boegbeeld van het grootschalige tropische evenement in Rotterdam. Dit jaar dingen acht kandidates vanuit het hele land mee naar de felbegeerde titel en de kroon. Op zaterdag 21 juli vindt de grote finale plaats compleet met carnavalskostuums en dansshows. RTV Rijnmond en Zomercarnaval starten vanaf 26 juni met de grote zoektocht naar de geschikte kandidate in de 5-delige serie Queens Summer Camp, waarbij ook de mening van het publiek wordt gevraagd. Kijkers kunnen stemmen via www.kiesjequeen.nl op hun favoriete kandidate.

De kandidates
De kroon glimt weer als nooit te voren en de sjerp hangt er klaar voor. De grote vraag wie Sulimar Cook, Queen 2011, opvolgt, gonst al langer door Rotterdam. De acht kandidates die dit jaar meedingen naar de titel zijn:
1. Jane van den Berg van carnavalsgroep Te Amo Peru! (Utrecht)
2. Aishira Cicilia van carnavalsgroep Small Islands Unity (Haarlem)
3. Gaby de Koning van carnavalsgroep People’s Choice (Spijkenisse)
4. Florien van Soest van carnavalsgroep Caribbean Jewels (Den Haag)
5. Joanne Lopes van carnavalsgroep Kingdoms Under The Sun (Amsterdam)
6. Stephany Albertsz van carnavalsgroep Elegance (Rotterdam)
7. Mirelva Solognier van carnavalsgroep The Royal Crew (Rotterdam)
8. Nina Molina van carnavalsgroep Sparkling Mix (Utrecht)

Queens Summer Camp
De strijd om de titel Queen Zomercarnaval 2012 was nog nooit zo spannend, actief en dynamisch. De dames worden namelijk op veel meer beoordeeld dan hun uiterlijke schoonheid, carnavalskennis en communicatieve kwaliteiten. Ook gaan de kanhebsters dit jaar de strijd met de elementen aan. De acht kandidates verblijven tijdens Queens Summer Camp vier weken in Outdoor Valley in Bergschenhoek. Iedere week zien we hoe de dames op TV Rijnmond de competitie met elkaar aangaan tijdens het abseilen, klimmen, boogschieten, kayakken en nog veel meer krachtmetingen. Dave van der Wal en Nana Appiah zijn de strenge, maar rechtvaardige begeleiders van de dames tijdens het Queens Summer Camp.

Publiek kan stemmen op hun favoriete Queen kandidate via www.kiesjequeen.nl. Op zaterdag 21 juli bepalen de publiekstemmen samen met de stemmen van de deskundige jury wie de Queen Zomercarnaval 2012 wordt. De serie Queens Summer Camp vanaf dinsdag 26 juni, iedere week om 17:30 (hh ieder uur) bij TV Rijnmond (UPC 30). Kijk voor meer informatie op rijnmond.nl.

Zomercarnaval
Zomercarnaval vindt jaarlijks plaats in de binnenstad van Rotterdam. Het veelkleurige tropische evenement is in de 28 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van ons land. Jaarlijks reizen een kleine miljoen bezoekers af naar de havenstad om het tropische feest van Zomercarnaval mee te vieren. De Straatparade (28 juli) is traditiegetrouw het kleurrijke hoogtepunt van het evenement; de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen trekt jaarlijks de meeste bezoekers. Maar ook de Queen Election (21 juli) en de Battle of Drums (28 juli) zijn inmiddels uitgegroeid tot populaire programmaonderdelen van het evenement.

Meer informatie www.ducos.com of www.zomercarnaval.n

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.