BIRD presents ‘Wie Eegie Sanie’

1

Op 1 juli 1863 schafte Nederland de slavernij af in Suriname en op de Nederlandse Antillen. Hierdoor kwamen circa 40.000 Antilliaanse en Surinaamse slaven vrij. 1 juli is sindsdien de dag dat Surinamers en Antillianen in Nederland de vrijheid vieren. In het kader van deze dag, Keti Koti, dragen Surinaamse dichters van de tweede generatie, MC’s en wordsmiths voor uit eigen werk.

De Zwolse Typhoon(foto) is al jarenlang een grote naam in de Nederlandse hiphopscene. Als onderdeel van de TopNotchfamilie maakte hij naam en faam. In 2007 maakt hij het album ‘Tussen Licht en Lucht’, een klassieker in de Nederlandse hiphopwereld. Zijn broertje Blaxtar betreedt die avond ook het podium in BIRD. Hij is bekend van zijn samenwerkingen met Kyteman, Opgezwolle én broer Typhoon, maar heeft inmiddels ook al drie solo-albums op zijn naam staan.

Verder zijn er optredens van de uit Paramaribo afkomstige dichter Bizz Banascus, columnist Scotty Gravenbach, de Londense dichter Zena Edwards en Kain the Poet, de founding father van de legendarische The Last Poets, de New Yorkse groep die de grenzen tussen spoken word, poëzie en rap deed vervagen.

Wanneer: zondag 1 juli 2012
Aanvang: 15.30 uur
Toegang: € 5,-
Waar: BIRD, Raampoortstraat 26, Rotterdam
Meer info: www.bird-rotterdam.nl

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Het Surinam Music Ensemble (SME) wordt in 1981 opgericht door slagwerker Eddy Veldman en bassist Pablo Nahar. De groep speelt een mengsel van jazz en traditionele Surinaamse kaseko, omgedoopt tot Paramaribop. De muziek bevat ook invloeden uit kawina, Caribische volksmuziek en Afrikaanse muziek. Drummer Eddy Veldman voert de gehele kawina-sectie uit op slagwerk. In 1995 stopt de groep bij gebrek aan subsidie, maar de musici besluiten in 2011 weer bij elkaar te komen.

    Het Ensemble treed op in de northseajazzclub club in Amsterdam
    Op 6 juli om 21 00, kunnen jullie dat in de agenda zetten ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.