Dutch Kizomba Festival

0

Van 7 t/m 9 september 2012 vindt het eerste “Dutch Kizomba Festival” plaats. Drie dagen lang zal Veldhoven dé kizomba-hoofdstad van Europa zijn. Tijdens het evenement kunnen ruim 400 dansliefhebbers deelnemen aan kwalitatief hoogstaande workshops van de meest inspirerende kizomba-docenten van de wereld. Elke dag wordt afgesloten met een feest dat in het teken staat van de mooiste muziek van de beste dj’s, spectaculaire shows en live muziek.

In 2012 gaat kizomba de Nederlandse danswereld veroveren. De passionele dansvorm die haar roots in Angola heeft liggen, is ontstaan door een versmelting van verschillende ritmes uit Afrika (met name uit Kaapverdië). Inmiddels is deze “Afrikaanse tango” ook doorgedrongen tot de Europese dansscene. In landen als Portugal, Frankrijk, Engeland, Spanje en Polen is de populariteit ongekend en ook in Nederland is kizomba bezig met een opmars.

Om deze ontwikkeling te stimuleren en kizomba definitief op de kaart te zetten, organiseren Railey Gijsbertha en Rui Fortes in september 2012 hun eerste kizombafestival. Onder de naam Na Passada hebben de twee heren al diverse succesvolle danscursussen, bootcamps en feesten verzorgd, in binnen- en buitenland.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.