Raoul Heertje eindelijk bij Fatu

0

Op 29 april 2012 ontvangt Fatu, het stand-up comedy podium van Amsterdam Zuidoost, de ‘godfather’ van de stand-up comedy in Nederland, Raoul Heertje. Heertje is de oprichter van Comedy Train en het comedy cafe, Toomler. Hij is regelmatig te zien op televisie in ‘Dit was het nieuws’. In 2006 vatte stand-up comedian Jeffrey Spalburg het idee op voor een stand-up comedy podium in Amsterdam Zuidoost. Het bleek een succes te zijn: elke maand treden stand-up comedians en cabaretiers op voor en uitzinnige zaal in Amsterdam Zuidoost. De bekendste comedians uit Nederland komen graag naar Fatu omdat de trouwe fanbase, maar ook het nieuw publiek in de Amsterdamse Bijlmer het meest diverse publiek in Nederland is. Het is er warm, gezellig en heel divers; een unieke beleving. Naast Heertje treden ook op Patrick Laureij – de Rotterdammer die het in Amsterdam maakt – en Peter Pannekoek – een naam en een comedian om te onthouden. Presentator Jeffrey Spalburg, ook master beatboxer, toert nu met zijn voorstelling ‘Tuus’ door het land en is wekelijks te zien als sidekick van Jőrgen Raymann in ‘Zo Raymann’ met de Paramaribo Pappies.

Fatu
Een “Fatu breken” is een Surinaamse uitdrukking en betekent lachen, genieten en een andere kijk nemen op de samenleving met vrienden of familie. En dat is wat Fatu elke laatste zondagmiddag van de maand brengt met performances van stand up comedians en cabaretiers. In de pauze kan het publiek genieten van een Surinaams hapje en een drankje en zorgt DJ Phantom van de Raggadonz voor speciale Bijlmermuziek. Elke laatste zondag van de maand trakteert vaste host Jeffrey Spalburg het publiek op pure comedy en rauwe cabaret.

Kleurrijke comedy
In 2006 merkte Krater Theater op dat er in de Bijlmer cabaret en stand-up comedy slechts sporadisch aanwezig was terwijl hier wel behoefte aan was. Krater speelde hier op in met een maandelijks podium, waarbij enerzijds de comedians het Zuidoost publiek kunnen bereiken en anderzijds de inwoners van de Bijlmer de kans krijgen om de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land te zien in hun eigen buurt. Gerenommeerde stand up comedians sieren het bij Fatu podium waaronder Jörgen Raymann, Jan Jaap van der Wal, Eric van Sauers, Roue Verveer, Jandino, Rachid Larouz, Wilko Terwijn, Soundos, Howard Komproe, Murth Mossel, Samba Schutte en Bob MacLaren.

Krater Theater
Fatu is het maandelijkse cabaret en stand-up comedy podium van Krater Theater. Elke laatste zondagmiddag van de maand presenteren de beste stand-up comedians en cabaretiers van het land zich voor een divers publiek. De middagen zijn vaak ver van tevoren uitverkocht. Fatu vindt plaats in het Bijlmer Parktheater. Fatu heeft ook zijn eigen Facebook pagina.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.