Band JAH6 op Dunya Festival

0

Het Dunya Festival voegt in z’n muziekprogramma het opzwepende JAH6 toe, die typische Nederlandse levensliederen op swingende wijze weet samen te smelten met Surinaamse en Jamaicaanse reggae. Hazes meets Marley! Ook soulzangeres Hindi Zahra, de Belgische band W.Victor, de jonge formatie Tamikrest uit Mali, de Rotterdamse dichter Ellen Deckwitz en de Speyksessies staan 27 mei in het Park bij de Euromast in Rotterdam.

JAH6 is een festivalband bij uitstek die het beste van verschillende werelden bij elkaar brengt. Onder het motto Hazes meets Marley mixt de groep authentieke Nederlandse meezingers met onvervalste reggae uit verre oorden. En dat past exact in de nieuwe weg die Dunya in 2011 insloeg: met een frisse nieuwe programmering stootte het evenement vorig jaar van traditioneel wereldmuziekfestival door naar een trendy muziekevenement met veel muziek, poëzie en letteren van nu. Een optreden van drummer W.Victor en z’n band mondt al snel uit in een kolkend Mediterraans feest. De gerenommeerde Belgische groep heeft reeds een lange staat van dienst in de muziekwereld. Het muziekprogramma werd al eerder gevuld met de komst van onder meer skagroep The Beat en Shantel & Bucovina Club Orkestar.

Het Rotterdamse podium Grounds is terug op Dunya en host ook in 2012 een eigen podium, Grounds Stage. Grounds Stage presenteert in navolging van vorig jaar een afspiegeling van haar reguliere programmering met onder meer soulzangeres Hindi Zahra. De Marokkaanse artieste staat met één voet in Europa en één in Noord-Afrika. Haar roots liggen bij de Berber- en Toearegvolkeren, maar ze woont in Parijs, waar ze ook in aanraking kwam met jazz, soul en hiphop. Naast Hindi Zahra is ook Tamikrest, één van de jonge en opkomende bands uit Mali, op de Grounds Stage te bewonderen. Zij brengen een combinatie van Afrikaanse en Arabische muziek met Westerse rock.

Dunya Festival
zondag 27 mei 2012
13.00 – 21.30 uur
Park bij de Euromast Rotterdam
gratis toegang

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.