Concert Sizzla in België afgelast

2

Een Gentse muziekclub heeft een concert van de Jamaicaanse reggaezanger Sizzla, dat voor woensdag stond gepland, afgelast. Dit gebeurde na aanhoudende kritiek uit de Belgische homobeweging meldden Vlaamse media dinsdag.

Op internet en in kranten was ophef ontstaan omdat Sizzla bekend staat om zijn teksten tegen homo’s. De zanger nam eerder al afstand van die omstreden, oudere liedjes. Maar volgens Belgische homoactivisten zingt hij die teksten ,,elders op de wereld” nog wel. Wie een ticket heeft gekocht, krijgt die terugbetaald.

In Nederland was de homobeweging ook alert, maat optredens afgelopen weekeinde in Nederland gingen gewoon door.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. De homo’s hebben gewoon een leuk concert laten afzeggen. Als men er tegen is, beloofd Sizzla de desbetreffende liedjes niet te zingen. Dat doet hij al jaren en daarom gaan in andere landen concerten wel door, omdat deze man zich aan zijn afspraken houdt.
    Ik ben principieel ook tegen homo’s, maar ik behandel iedereen met respect. Mag ik me dan ook niet meer buiten vertonen, omdat ik ook net als Sizzla vind dat homoseksualiteit niet natuurlijk is? Dat deze man zijn mening ergens anders op de wereld wel verkondigd moet toch geen reden zijn om hem niet op te laten treden in België? En dat terwijl hij heeft beloofd niet zulke liederen ten gehore te brengen.
    Hij houdt zich al jaren aan de opgelegde ‘afspraken’.
    Dan beweren ze dat Sizzla de homo’s haat, terwijl de homo’s juist andersdenkende haten. Iedereen mag toch zijn mening hebben en dat verkondigen?

  2. Ongehoord, ik ben die homobewegingen zat. Ik heb geen haat jegens homo’s maar wel tegen zeurende organisatie’s. Sizzla zingt deze f*** liedjes niet meer, maar nee toch verbieden. Bij mij gaat er dan een belletje rinkelen, namelijk DISCRIMINATIE tegen ZWARTE zangers van JAMAICA. Ik ben een trouwe fan van Reggae, nu begin ik de beweegredenen van Homo-orga. in twijfel te trekken, maar dan ga je toch niet generaliseren.Er zijn OOK nog HETERO’s…
    ! punt waar de homobeweging aandacht aan kan besteden is Misschien hoe HOMO’s zich ook in het openbaar gedragen en dat kan wel??????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.