Internationale Dag Tegen Racisme

1

De Verenigde Naties heeft 21 maart uitgeroepen tot Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Kunstenaars en dichters Kno´Ledge Cesare & Quinsy Gario organiseren op deze dag om 19.30 uur in Canvas op de 7e een gespreksavond met vooraanstaande organisaties in de strijd tegen racisme. Op deze dag gaan publiek en panel de koppen bij elkaar steken en kijken wat er gedaan kan worden tegen discriminatie, uitsluiting en racisme.

Het doel van de dag is om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe het empathisch vermogen in Nederland weer aangewakkerd kan worden. Reflecties over discriminatie van toen en nu, en wat we er nog tegen kunnen doen. Daarnaast wordt er gebrainstormd met publiek en panel over de daadwerkelijke stappen die nog gezet kunnen worden om gevallen van discriminatie, uitsluiting en racisme in ons land te voorkomen of te verminderen. Ook wordt gekeken naar hoe we de jongeren bewuster kunnen maken en de sociale media effectief kunnen gebruiken in de strijd tegen racisme.

De avond wordt geopend door wethouder Andrée van Es. We hebben een panelgesprek met vertegenwoordigers van Meldpunt Discriminatie Amsterdam (Jessica Silversmith), Het Contactorgaan Moslims en Overheid (Barbara Chalghaf), Centrum Informatie en Documentatie over Israel (Esther Voet), Kno’Ledge Cesare (Zwarte Piet is Racisme), Zevenmanschap Amsterdam (Glenn Helberg) en Dennis Boutkan (COC Amsterdam), over hun strijd tegen discriminatie en uitsluiting in Nederland. Moderator van de avond is Chris Keulemans.

Entertainment wordt verzorgd door Yannick Hiwat & Rajae El Mouhandiz en we sluiten af met een uur live showcase van Blaxtar, Akwasi (ZwartLicht) en Zanillya (Winnaar Grote Prijs van NL).

Informatie Evenement:
Locatie: Canvas op de 7e, 7e verd. Volkskrantgebouw, Wibautstraat 150, 1091GR Amsterdam
Tijd: 19.30 – 23.30 uur
Bijdrage: €3,-

Meer info: http://www.facebook.com/events/341635599220179/

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Gaarne zou ik erbij willen zijn op 21 maart maar helaas door omstandigheden. Ik reageer nl omdat ik in dit land voor de lange tijd dat ik er woon discriminatie zelf heb ervaren, van dichtbij nl, voorbeeld, in een cafe, een discotheek, in de bus
    op straat te gek maar de feiten liggen er wel, maar goed wat doe je dan een klacht helpt niet mijn ervaring. En wat ik zelf meemaakte is niet recent, maar voor de eerste keer was dat in 1977 al ja toen al, en daarna nog een paar keer, en nu kijk maar om je heen, het is erger geworden, elke dag ben ik op straat onder de mensen, en ik maak wat meee ja,
    maar dit wou ik even meegeven.
    Feit is wel dit het racisme ban je nooit uit, het groeit met de dag!!!

    Ferdinand Hossenbux

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.